Tipy a triky

Křehčené kuřecí maso a jak rozpoznat kvalitu vajec?

Křehčené kuřecí maso a jak rozpoznat kvalitu vajec?
Kuřecí maso je jedno z nejkonzumovanějších mas v České republice a to by bylo, aby si na tom lichváři z distribučních sítí, nechtěli pořádně nahrabat. Jistě jste se každý z Vás již setkal s pojmem "křehčené kuře". Ale co se pod tímto kouzelným slůvkem skrývá? V další části dnešního článku se...

Rozdělení těstovin

Rozdělení těstovin
Proč nepřiznat, že nejsem talián, že se nejmenuji don Corleone a nebo že se v těch jejich "pastách" prostě nevyznám tak, jako blázen vlastnící tyto stránky... Jak by řekl klasik: ..sám bych to neřekl líp. https://www.mala-italie.cz/food/10-KULINARIE-PO-ITALSKU/3-Druhy-testovin  

Jak na krevety?

Jak na krevety?
Spousta lidí se mě ptá, co dělat s krevetami, jak je připravit, oloupat ... Jinými slovy co si s nimi počít. Je to jednoduché. Následující postup by Vám měl objasnit všechny otázky. Krevetu chytneme za hlavu a zatáhneme, čímž oddělíme cca 1/3 celé délky. Mělo by nám v ruce zůstat i černé...

Jak uvařit vejce, aby nevyteklo

Jak uvařit vejce, aby nevyteklo
Vodu na vejce je potřeba osolit a přidat trochu octa. Pokud vejce praskne, nevyteče mimo skořápku. Kyselé prostředí udrží bílek uvnitř.

Tipy a triky

Základní pravidla pro vaření rýže

Základní pravidla pro vaření rýže
Všeobecně platí pravidlo, že na 1 kg rýže je zapotřebí 1,5 l vody (neplatí pro varné sáčky). Pokud však nechcete vařit celý kilogram, postačí vám jako měrná jednotka mistička či hrneček. Zde však platí poměr 1 jednotka rýže na 2 jednotky vody. :)

Tipy a triky

Kypré bramborové knedlíky

Kypré bramborové knedlíky
Spousta receptů uvádí použít při přípravě bramborových knedlíků mouku. Já tento postup nedoporučuji. Pokud chcete bramborový knedlík vidět sát omáčku a chcete, aby byl kyprý a vláčný, použijte dětskou krupičku. Varianta 2: milujete klasické "alberťácké mazláky", co po hodině ztvrdnou, použijte...

Tipy a triky

Jak oloupat rajské jablko

Jak oloupat rajské jablko
Naproti stopce tzn. na spodní straně rajčete nařízneme slupku ve tvaru kříže. Spaříme rajče horkou vodou a chvíli jej v ní necháme. Po vyjmutí jde lupka krásně sejmout.

Tipy a triky

Jak vykostit kuře

Jak vykostit kuře
Dneska si zkusíme něco těžšího. Svým způsobem mě k tomu vyprovokovala teta Lole, která si objednala šťouchané brambory, Rozhodl k nim udělat kuřecí roládu. Jak budeme úpstupovat? Kuře si položíme na záda a tam, kde cítíme hrudní kost, vedeme jeden řez z pravé strany kosti a jeden z...

Jak odjadřincovat papriku

Jak odjadřincovat papriku

Jak odjadřincovat papriku
Asi si říkáte, jestli už z Vás nedělám blbce, když Vás učím tak samozřejmou věc. Věřte ale, že celý proces s trochou tréningu netrvá déle, než tří vteřiny a tím se stal pro naše stránky zajímavým. Snad jen obrazem:          :)