Nebe na talíři

Foie gras

Foie gras
Rozpustilá návštěva Francie s příchutí rozmarýnu, mořské soli a samozřejmě jatýrek z extra vycvičených husí... I když o cvičení těchto opeřenců by se dalo s úspěchem pochybovat. Pokud chcete udělat dojem a zaujmout pestrostí chutí Vašeho pokrmu, pak vřele doporučuji právě tento recept. Foie gras...

Chobotničky s bagetkou

Chobotničky s bagetkou
Chobotničky, chobotničky, chobotničky... Kdo je nemá rád. Dát si tenhle exotický pokrm v restauraci vychází poměrně draho a v české kuchyni stojí nejeden rozpačitý kuchař lámající si hlavu s tím, jak ty potvory chapadlatý připravit. Pojďme se na to podívat. Malé doporučení: v tržnici SAPA v Praze,...

Hovězí roláda s vanilkovou kaší a badyánovou omáčkou

Hovězí roláda s vanilkovou kaší a badyánovou omáčkou
Protože je zrovna dneska neděle, a protože je tohle papání opravdu sváteční, přidáváme recept na vanilkovou bramborovou kaši, badyánovou omáčku a hovězí roládu. Pokud u Vás chuťové buňky zapracují tak jako u mě, už nikdy neuvaříte bramborovou kaši jinak.   Suroviny: roláda 0,5 kg hovězího...

Prasárna, kterou jsem chtěl jíst s Krtkem

Prasárna, kterou jsem chtěl jíst s Krtkem
Taky máte někdy chuť mít na talíři úplně všechno, rvát si to do toho otvoru, který máte vpředu na hlavě tak, aby Vám to lezo těma dvěma otvory po stranách hlavy, a když to potom vyměšujete tím posledním otvorem z míst, kam slunce nesvítí, slyšícte plakat anděly? Tak tohle je jedno z těch jídel....

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Pojďme se shodnout na jednom faktu. Svíčkovou mám kurva nejlepší. Není to Anetina babička ani moje máma. Dokonce i Jirka Babica zůstává se svou sýrovo maršmelo-sojovkovou variantou pozadu. Ještě jednou pro ty pomalejší. Nejlepší svíčkovou dělá Tomáš. Kdo zkusil, mluví stejně, kdo ne skončí v...

Zase jedna variace na hovězí gulášek

Zase jedna variace na hovězí gulášek
Dávám to sem spíš jako inspiraci jak servírovat.. recept najdete tady.  

Panenské medailonky v meruňkové marinádě

Panenské medailonky v meruňkové marinádě
Zbožňuju panny. Vlastně ne... Panny jsou ty, jak je s tím spousty práce a pak skoro žádná sranda. Vlastně zbožňuju medailonky. Nemyslím tím přívěsek na krčku babiččině, ale ty křehký kousky masa. Možná se ptáte, proč takhle hrubý, vulgární a naprosto nevkusný úvod. Inu jářku chci poukázat na...

Panenka s ovocem a čokoládovou redukcí

Panenka s ovocem a čokoládovou redukcí
To je zase jednou úchylárnička, že? Rozhodně doporučuji vyzkoušet.. Suroviny: 150 g vepřové panenky Tohle koření (ví bůh jak se to jmenuje) tabulka hořké čokolády 90 g másla špetka zázvoru sojová omáčka 2 pomeranče hroznové víno Postup: Panenku obalíme v tom tajemném koření a ze všech stran jí...

Panenka na česneku se špenátovým dortíkem

Panenka na česneku se špenátovým dortíkem
Zajímavej obídek. Recept na paneku najdete tady a na mafiny tady.