Co se dá uvařit za 100 Kč

Vepřová se zelím a houskovým knedlíkem

Vepřová se zelím a houskovým knedlíkem
Máte dvě možnosti. Buď si zajít k Pinkasům a nebo dočíst tenhle článek. Jinak si na dobrý vepřový prostě nemáte šanci pochutnat. :) Jak na to: 1/2 kg vepřové kýty 1 cibule sůl směs pepřů olej 1 pikantní klobása 100 g uzeného špeku hladká mouka 400 ml vývaru suroviny na knedlíky suroviny na...

Kuřecí plátky s pepřovou omáčkou a grilovanou zeleninou

Kuřecí plátky s pepřovou omáčkou a grilovanou zeleninou
Suroviny: 2 kuřecí prsa 1/2 velkého lilku 10 cherry rajčátek 1 velká kapie petrželová nať sůl směs na hrubo drcených pepřů máslo hladká mouka Postup: Lilek nakrájíme na plátky, lehce osolíme a necháme vypotit (pustit vodu). Asi po 5 min setřeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do zapékací misky....

Drůbky na cibulce

Drůbky na cibulce
Jasně.. Můžete ten pytlík vyndat z kuřete či kachny, opláchnout, hodit do vody a udělat polívku. Nebo si můžete dát prima předkrm.. Je to na Vás. U tohoto receptu bych asi úplně nedodržoval nějaké speciální postupy. Prostě na kouscích nakrájené slaniny a cibulky zlehka orestujte všechny drůbky,...

Špagety se špenátem, smetanou a kuřecím masem

Špagety se špenátem, smetanou a kuřecím masem
Suroviny: 1/2 balíku špaget 1 kuřecí prso 1 dcl smetany sekaný špenát 1 stroužek česneku sůl pepř olej   Postup: Špagety uvaříme dle návodu. Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme. Přidáme špenát, nasekaný česnek a párkrát prohodíme. Nakonec zalijeme smetanou.

Pikantní francouzské soté

Pikantní francouzské soté
Trocha vepřového masa dvě lžíce dijonské hořčice a jak jsem si mlaskal. Orestujte na nudličky nakrájené vepřové maso (plecko, kýtu) s na proužky nakrájenou cibulkou. Přidejte kapari, pomodory (kdo nemá google, nechť věří, že jsou to nakládaná, sušená rajčata) a dvě lžíce dijonské hořčice. Rychlovka...

Vepřová krkovice po francouzsku

Vepřová krkovice po francouzsku
  Suroviny: 2 plátky vepřové krkovice provensálské koření 1/2 červené papriky 2 kolečka celeru 2 mrambory 4 lžíce bílého jogurtu koření bylinkové máslo sůl máslo   Postup: Krkovici osolíme, okořeníme provensálským kořením a vložíme do rozehřáté trouby na 175 stupňů a pečeme asi 35 min....

Extra křupavé řízečky s bramborovým salátem

Extra křupavé řízečky s bramborovým salátem
Zase jednou pozměněný klasický recept, vytuněná klasika, pokus o vylepšení něčeho už beztak skvělého. Aneb jak udělat nebe modřejší, trávu zelenější a řízky křupavější.   Suroviny: 300 g vepřové kýty 2 vejce 2 hrsti cornflakes 2 lžíce kečupu sůl olej + suroviny na bramborový...

Špagety carbonara

Špagety carbonara
Suroviny: 400 g špaget 250 g libové slaniny 200 ml smetana 200 g parmezánu 1 žloutek 2 stroužky česneku 1 dcl vývaru   Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Slaninu si pokrájíme na kostičky a dáme s celým česnekem opéct do vyšší pánve. Nepřidáváme olej, protože slanina sama tuk pustí....

Phylohelixus Tómus - Listošnek Tomášův

Phylohelixus Tómus - Listošnek Tomášův
To je taková škoda, že drtivá většina z Vás, čtenářů tohoto blogu, neumí latinsky. Nemůžete tím pádem ocenit skvělej fórek, kterej se mi povedl při vymýšlení názvu tohoto pokrmu. Každopádně se jedná o šneky z listového těsta plněné slaninou, sýrem a špenátem. K tomu jsem udělal salátek, který...

Vepřová na smetaně s houskovým knedlíkem

Vepřová na smetaně s houskovým knedlíkem
Je to zvláštní, kolikrát člověk může upéct 600g steak a jako přílohu k němu dát 1200g steak a stejně netrumfne klasickou hotovku, kterou naše babičky vyšvihnou jako nikdo jiný. Pokud jsou ovšem dobře udělané.   Suroviny: 300g vepřová plec 100g špeku okurka vejce na...

Jitrničky

Jitrničky
majoránka mleté nové koření syrová játra mletý zázvor sůl vepřový vývar vařené plíce mletý pepř česnek máčená žemle (housky) vařené maso z hlav, lalkoů, paždíků   Všechno uvařené maso umeleme na strojku. Pokud se vám chce, můžete libové části masa jemně nasekat nožem. Umleté...

Pirožky s různou náplní pro gurmánstvo všeho druhu

Pirožky s různou náplní pro gurmánstvo všeho druhu
"Ženo máš 100 bodů" řekl geniální muž a uzmul z ještě kouřící mísy plné pirožku jeden z těch naducanějších. Chvíli jakoby zvažoval, ze které strany poctí pochutinu svými ústy a pak s pocitem rozvážné zbytečnosti načal onu lahodnost "odkudkoli". Nezáleželo na tom, kde se jeho ústa poprvé setkají s...

Co dům dá

Co dům dá
Neberte prosím tento recept/post jako konec tvůrčího úsilí pana Žrádýlka Dobrouchuť nebo bůhví jak sofistikovaný návod na to, jak uvařit večeři. Prostě jsem jen našel v lednici spoustu zbytků a měl jsem hlad. Po vzoru pejska a kočičky jsem smíchal vše potřebné dohromady a trochu jsem to osolil...

Jarní závitky

Jarní závitky
Stále čím dál častěji od někoho slýchám, že si někde v nějakém bufetu nebo čínské restauraci, omylem či úmyslně, objednal jarní závitek, a že mu to moc chutnalo. Jasně. Ty bestie to mají, stejně jako všechno ostatní, prostě zatraceně dobrý. Vzhledem k tomu, že Češi byli, jsou a budou národem...

Vepřové muffiny na francouzký způsob

Vepřové muffiny na francouzký způsob
Původní vize byla rozpadající se maso, hrana vidličky, která jemným tahem odděluje vlákna od sebe, podobenství muffinů nadýchaným a kyprým, lehká tepelná úprava neležící v břiše jako kámen. Prostě jsem měl chuť na maso zpracované na francouzský způsob a zároveň jsem měl naprosto konkrétní představu...

Jak na dobrý steak?

Jak na dobrý steak?
Asi Vás nebudu nudit,jaké koření dát na dobrý steak. Vlastně je to jedno, koření je spousta a každému chutná něco jiného. Nad čím bych se pozastavil, je úprava masa jako takového. Určitě se Vám někdy stalo, že jste si dali v restauraci steak, který byl šťavnatý, rozpadal se na jazyku, svrchu...

Vepřová plec s muškátovými noky a špenátovým krémem

Vepřová plec s muškátovými noky a špenátovým krémem
Všiml jsem si, že na těchto stránkách množstevně převažují steaky nad vším ostatním. Přitom je to naprosto nelogické. Hodit na pánev kus masa, zvládne i  průměrný Američan a není tedy třeba technologické postupy složitě natahovat. Rozhodl jsem se tedy srovnat score a uvařit spoustu takzvaných...

Co s motýlkem kuřecích prsou?

Co s motýlkem kuřecích prsou?
Co si počít, když máte těhotnou manželku, dceru, která hystericky miluje těstoviny a vy sám jste stokilový kousek, který bez masa nepřežije ani 2 minuty? Máte motýlka kuřecích prsou, pár zbytků v lednici a cirka 40 minut času. Vždycky jsem nenáviděl slovní úlohy typu "z bodu A vyjíždí vlak ve...

Pepřová vepřová kotleta s opečeným bramborem, žampiony a restovanou zeleninou

Pepřová vepřová kotleta s opečeným bramborem, žampiony a restovanou zeleninou
Mám rád pepř. O to více mám rád pepř, je-li nakombinován s různými druhy pepřů. Mám rád vepřové. O to více mám rád vepřové, je-li pepřové. Bystřejší z Vás už jistě tuší, co chci říct o zelenině. Pro ty pomalejší z Vás a věřím, že to není nikdo z modrého týmu (pač modří už vědí), mám rád zeleninu....

Tilapie s mangem a šťouchané brambory s rozmarýnem

Tilapie s mangem a šťouchané brambory s rozmarýnem
Tilapie. Kdyby mi někdy někdo řekl, ať to ochutnám, tak se zakřením a pošlu ho k šípku. Při bližším ohledání se z tohoto divného názvu vyklube ryba a kupodivu není vůbec špatná.   Suroviny: 200 g filet z tilapie 1 menší zralé mango 5 středních brambor sůl čerstvě mletý pepř čerstvě mleté...

Kuře v jogurtové krustě se zeleninovou rýží

Kuře v jogurtové krustě se zeleninovou rýží
Kdysi jsem na jedné grilovačce kroutil hlavou nad marinádou na naložení. Skládala se totiž ze směsi majonézy a nějakého koření. Přišlo mi být prostě divné, že olej a vejce (to jest složení majonézy) někdo chce péct/smažit/grilovat. Asi chápete, že jsem to musel zkusit. Předem Vám prozradím, že...

Vepřové flashe s tymiánovými bramborami a restovanými žampióny

Vepřové flashe s tymiánovými bramborami a restovanými žampióny
Rychlá večeře ozvláštněná bylinkami. Tak by se dal v krátkosti popsat tenhle recept. Zajímavé na tom ovšem je, jak hezky se doplňuje vepřové s timiánem na bramborách a jak to celé funguje dohromady s žampiony. Suroviny: 300 g vepřové kotlety tři brambory miska žampiónů   Postup: Brambory...

Mexické fazolky s rýží

Mexické fazolky s rýží
Vždycky jsem měl slabost pro mexickou kuchyni. Proto zařazuji tento snadný rychlý recept. Předesílám, že miluji pálivá jídla. Proto možná Chilli přísady dělte dvěma.. Suroviny: 300g Vepřové kýty 1 cibule bílé fazolky 2 spařená rajčata chilli papričky   Postup: Na oleji orestujte cibuli. Když...

Plněný, zapékaný camembert se slaninou a švestkovou omáčkou

Plněný, zapékaný camembert se slaninou a švestkovou omáčkou
Jedli jste někdy švestky se slaninkou? Tak tohle je o hermelín lepší. Postup: Z camembertu/ hermelínu odstraňte vršek a vzniklou mističku vydlabejte. Osmahněte slaninu. Smíchejte sýr a slaninu a znovu jím hermelín naplňte a rozpečte v troubě. Připravte si švestkovou omáčku. Recept naleznete...

Nakádané sýry ala Leňáč

Nakádané sýry ala Leňáč
Znáte tu situaci.. Sedíte s přáteli v nějakém tom bárku, máte něco upito a dostaví se hlad. Kouknete na jídelák, pak na hodinky a zjistíte, že už jsou k mání jen nakládané hermelíny. Vrchní se dušuje, jak skvěle jsou naloženy a vsází pravé varle na jejich uleželost. Zajásáte, objednáte si ho,...

Vepřové ragů s mrkví

Vepřové ragů s mrkví
Jednou jsem se s někým bavil a shodli jsme se, že neabsurdnější jméno pokrmu je "Ragů z karé s kari". Od té doby mám v podvědomí, že by i naše stránky měly mít svého zástupce  v kategorii "ragů". Spíchnul jsem proto narychlo, ze surovin které jsem měl v lednici, tento...

Kuřecí biryani

Kuřecí biryani
Tohle vlastně není ani tak recept, jako spíš update jednoho staršího receptu. Jedná se o modifikaci tuňákového biryani, tentokrát z kuřecího masa. Nebudu se tu složitě rozepisovat o postupu nebo použitých surovinách. Celý postup naleznete zde. Jen namísto tuňáka použijete kuřecí prsa. Přeji...

Hermelín ve slaninové košilce s bylinkovou kýtou

Hermelín ve slaninové košilce s bylinkovou kýtou
Mám rád hermelín, slaninu, maso na bylinkách. Není tedy možnost, abych tohle jídlo nemiloval. Věřte mi... tohle chcete ochutnat. Suroviny: 300 g vepřové kýty 2 hermelíny 10 plátků slaniny tymián sůl olej   Posup: Hermelín obalíme slaninou. Maso nakrájíme na co nejtenčí...

Indický vypalovák - Listrovo karýčko - kuřecí vindalu s indickými plackami

Indický vypalovák - Listrovo karýčko - kuřecí vindalu s indickými plackami
Když jsem jako malý kluk koukal na želvy ninja, chtěl jsem ochutnat pizzu s ančovičkami. Návštěvníci pak vzbuzovali touhu pozřít amarouny a Červený trpaslík ... co myslíte? Když jsem viděl Listra, kterak zdrcen a objímajíc kytaru zjišťuje, že byly všechny zásoby kari vyhozeny do vesmíru, chápal...

Kuřecí salát v tortile

Kuřecí salát v tortile
Tohle je zase jeden z těch receptů, které vzniknou ze znuděnosti. Chcete si nějakým způsobem zpestřit kuře, máte chuť na něco lehkého, ale nechcete steak s oblohou... Vlastně to není vůbec nic těžkého. Je to jen další způsob, jak si zpestřit "nudné" kuřecí a přitom jej nezalít smetanovou omáčkou....

Plátky z vepřové kýty s dresinky všech druhů

Plátky z vepřové kýty s dresinky všech druhů
Tohle jídlo sem dávám spíš jako inspiraci, než jako recept. Pokud sem chodíte často, nejspíš jste si všimli, že mám jakousi zvrhlou zálibu v nejrůznějších omáčkách, sosech a dresinkách (drsincích.. sakra ta čeština). V kategorii "dersinky a omáčky" naleznete nyní jak moje vlastní, tak i kupovaná...

Špenátové palačinky s masem

Špenátové palačinky s masem
Dobrá příloha, krásně lehký pokrm a rychlé a laciné jídlo. Co si přát víc?   Suroviny: kuřecí maso 0,5 l mléka 3 vejce mouka solamyl špenátové listy sojová omáčka sůl koření  na maso dle chuti olej   Postup: Z mléka, mouky a vajec zhotovíme palačinky....

Pečené kuře a variace dresinků

Pečené kuře a variace dresinků
Jak upéct kuře si sice můžeme lehce nastínit, ale o co v tomhle receptu jde, jsou dresinky. Pro inspiraci navštivte kategorii "dresinky a omáčky". Postup: Kuře rozpůlte. Křídla odřízněte, prsa rozdělte na třetiny, stehna v kloubu na poloviny. Naskládejte na pekáč, osolte a upečte. Mezi tím si...

Knedlíky se slaninkou, zelím a opečenou cibulkou

Knedlíky se slaninkou, zelím a opečenou cibulkou
Můžete nacpat trochu uzeného do bramborového těsta a říkat tomu plněné knedlíky. Janě... Taky ale můžete chodit po ulici a říkat "jsem salám.." Co z toho bude větsí blbost, nechám na Vás. Jak by tedy měl vypadat DOBRÝ plněný knedlík? Takhle: ..a jak že se to...

Vepřoví sneci tří chutí

Vepřoví sneci tří chutí
Nenechte se mýlit, neocitli jste se v asijském bistru, jak by se mohlo někomu podle názvu zdát. Přiznávám ovšem, že k vytvoření tohoto receptu mě skutečně byla inspirací asijská kuchyně. Konkrétně jsem myslel na maki (rolky sushi), které jsou v České republice v současné době tak populární. Ti z...

Lenčina paštika s brusinkami

Lenčina paštika s brusinkami
Taky se těšíte na to, až se na vánoce obložíte dobrotami a budete tláskat jedno jídlo za druhým? Co si dát dobrou domácí paštiku s brusinkami. Tímhle receptem naprosto nemůžete zklamat. Jak ale na to?   Suroviny: 300 g vepřových jater hrst brusinek 200 g másla 1 cibule šťáva z...

Kotletka s křupavou krustičkou

Kotletka s křupavou krustičkou
Přiznám se rovnou a bez mučení. Až budu tohle jídlo dělat znovu, a já budu, udělám jej na 100% z krkovice. Kotleta byla jaksi sušší a ani chuťově toto nevýrazné maso nebylo tím, co jsem si představoval. Recept píši tedy rovnou na krkovici.   Suroviny: 400 g vepřové krkovice toastový...

Super křupavý pstroužek - "mega kripsy trout"

Super křupavý pstroužek - "mega kripsy trout"
Asi existuje jen jediný člověk na této i jiné planetě, který se teď usmál. Všichni ostatní prosím berte název jako fakt, nebo jako rozmar autora receptu. To jídlo se tak jmenuje a basta. Nebo spíš ..."a bašta"   Suroviny: pstruh solamyl sůl směs zelených bylinek olivový...

Pstruh na česneku a rozmarýnu

Pstruh na česneku a rozmarýnu
Ryby jsou prima. Pojdme se mrknout na pár receptů, jak na ně.   Suroviny: pstruh máslo sůl rozmarýn drcená červená paprika česnek citron   Postup: Pstruha vykostíme a z obou stran osolíme. V misce si připravíme směs másla, česneku utřeného se solí a rozmarýnem a...

Španělský hovězí ptáček

Španělský hovězí ptáček
Tohle jídlo je klasika. Málo kdo však dnes ví, jak vlastně španělský ptáček znikl. "Pohodová žena" (jakési emancipované webovky) tvrdí toto: Ohlédneme-li se do historie, můžeme se dokonce dopátrat původu označení “španělský ptáček”. Název pochází ze století šestnáctého, ba dokonce přímo ze dvora...

Výpečky s knedlíkem a se zelím

Výpečky s knedlíkem a se zelím
Tohle je královna mezi hotovými jídly a naprostý favorit mých chuťových pohárků. Dlouhou dobu jsem přemýšlel, jestli jej mám zařadit do Nebe na talíři, nebo do jídla za 100. Má však jedno mínus. Masa je třeba péci 2x více protože všichni zúčastnění strašně rádi ochutnávají, jestli už je hotové......

Vepřový sekaný plátek s bulharskou zeleninkou a rýží

Vepřový sekaný plátek s bulharskou zeleninkou a rýží
Máme tady trochu exotiky. Ano, z mletého masa se samozřejmě dají dělat různé druhy hamburgerů, masových kuliček a omáček na špagety, ale my si dnes představíme něco méně tradičního. Tedy alespoň na naše poměry. Suroviny: 500 g mletého masa papriková tricolora (zelená, červená,...

Hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Hovězí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
Jedna z mých nejoblíbenějších hotovek. Česnek krásně podtrhává chuť hovězího masa a špenát koresponduje na všech úrovních chuti. Pojďme na to. UPOZORNĚNÍ: Tento recept přesahuje 100 korunový limit. Ať počítám jak počítám 140 Kč mi vyšlo nejméně. Na druhou stranu je to omáčka a ta jak známo...

Vepřová jatýrka v medovo-pomerančové krustě

Vepřová jatýrka v medovo-pomerančové krustě
Suroviny: 400 g vepřových jater 1 pomeranč sojová omáčka med solamyl zázvor   Postup: Játra nakrájíme a naložíme ve směsi sojové omáčky, pomerančové šťávy, medu a zázvoru. Na talíř nasypeme solamyl a jatýrka v něm obalíme. Osmahneme na oleji.  Podáváme s plátkem...

Vepřové na cibuli, dušená mrkev a vařený brambor

Vepřové na cibuli, dušená mrkev a vařený brambor
Zase jedna genialita české kuchyně. Skvěle skloubená chuť omáčky, masa a mrkve, doplněná bramborami.. oujeeee.   Suroviny: 1/2 kg Vepřové kýty 2 cibule vepřový vývar hladká mouka máslo mrkev ocet kmín cukr sůl brambory   Postup: Cibuli nakrájíme nahrubo a...

Čína

Čína
Co k tomu víc napsat? Udělat dobrou čínu je vlastně strašně jednoduché. Stačí dodržet pár jednoduchých postupů a používat správné suroviny a nedá se uvařit nic, co by nebylo bezva. Jak na to? Suroviny: 200 g vepřové kýty 1 paprika (Z každé barvy 1/3 ) 1/2 cibule 1/2 mrkve trocha...

Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny
Suroviny: 250 g vepřové kýty 250 g těstovin (kdo co má rád) brokolice 1/2 cibule hrst cherry rajčátek 200 ml smetany na vaření 200 ml rajčatového protlaku sůl pepř olej modrý sýr na posypání   Postup: Do hrnce dáme vařit těstoviny dle návodu na sáčku. Nevaříme je...

Tvarohový cheesecake

Tvarohový cheesecake
Tak jsme si zkusili udělat cheesecake. Drobet jsme poupravili recept, který jsme dostali a více ho přizpůsobili našim očekáváním. Výsledkem byl skvělý moučník, který potěšil i takového masožravce, jakým jsem já.   Suroviny: 220 g máslových sušenek 120 g másla + na vymazání...

Vepřová kotletka pečená ve slaninové košilce s petrželovými hranolkami a liškovou omáčkou

Vepřová kotletka pečená ve slaninové košilce s petrželovými hranolkami a liškovou omáčkou
Ve všech vesmírech je tohle regulérní Nebe na talíři. Dokonce jsem několik hodin plakal, když jsem zjistil, že se mně cena celého pokrmu (cca 3 porce) vešla do 100 Kč. Musím jej tedy zařadit do stejnojmenné kategorie a Vám všem, kdož čtete tento recept radím: pokud chcete opravdu zanechat dojem z...

Hermelín na grilu

Hermelín na grilu
Naložený hermelín asi znáte všichni. Recepty se ale dům od domu mění a každý má ten svůj nejlepší. Tak se pojďte poprat. Postup: Hermelíny rozkrojíme v půlce a  na jednu stranu naneseme česnek utřený se solí, pepřem a červenou paprikou. Poklademe orestovanou cibulí a slaninou a do vzniklých...

Co se dá uvařit za 100 Kč

Španělský hovězí ptáček

Španělský hovězí ptáček
Tohle jídlo je klasika. Málo kdo však dnes ví, jak vlastně španělský ptáček znikl. "Pohodová žena" (jakési emancipované webovky) tvrdí toto: Ohlédneme-li se do historie, můžeme se dokonce dopátrat původu označení “španělský ptáček”. Název pochází ze století šestnáctého, ba dokonce přímo ze dvora...

Houbové rizoto

Houbové rizoto
Předem Vás chci pochválit. Začínají se mi množit recepty, které vaříte. První vlaštovka byla máma, druhá Hanka Šmidtová a její dortíčky a teď se na scéně objevuje Honza Jíra. Jene, doufám, že to naše společný vaření nezůstane jen u plánu. Těším se na to. BTW vysíš mi ještě pár receptů.....

Slavný závin s cuketou (Jiří Vaňhara)

Slavný závin s cuketou (Jiří Vaňhara)
Jirko, ještě jednou děkuji za recepty, kterými mě zásobuješ. Zůstaň s námi, tvá jídla v nás... Alespoň po nějaký čas.   Suroviny: 1 listové těsto (500 g nebo listové těsto) 250 g mletého masa (kdo jaké má rád) 2 větší rajčata 1 pórek 2 stroužky česneku 1 dcl červeného...

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem
"Pane vrchní, dvakrát gulášek se šesti." Jak často toto prohlášení slyšíme v pražských restauracích? Češi ho milují, cizinci rádi ochutnávají, a tak není divu, že jsme o něm i my museli napsat.   Suroviny: 500 g hovězí kližky 3 velké cibule 3 stroužky česneku hovězí...

Masový závin

Masový závin
Příjemná změna pro masožravce, kteří jsou čas od času doma nuceni ochutnat, co manželka upeče. Tento recept je ideální na zdělání zbytků z lednice. Já jsem použil suroviny uvedené níže v receptu, ale věřím, že vy naleznete mnoho jiných kombinací a variant použitelných pro...

Kuřecí prsíčka s medovo-pomerančovou omáčkou s kari ratatouille a konfitovaným česnekem

Kuřecí prsíčka s medovo-pomerančovou omáčkou s kari ratatouille a konfitovaným česnekem
Ačkoliv zní název hodně komplikovaně, samotná příprava Vám zabere jen několik málo minut. Výsledkem bude velice nevšední chťový zážitek, kterým ohromíte jakkoliv náročného strávníka. Velice zajímavá je i cena tohoto pokrmu, neboť Vás rozhodně nevyjde na více než 100 Kč za 2...

Játrová omáčka s rýží

Játrová omáčka s rýží
Tak jo... Přizam se. Dneska mě v kuchyni natrhla má vlastní manželka. Nebojte, nic vážného to není. Snad jen mé Ego utrpělo pár škrábanců. Od doby, co spolu děláme tyto stránky, se u nás vaří trochu jinak.. Klasické hospodské nahrazovačky tipu "místo jíšky amerika"* nebo "podlijeme vodou namísto...