Saláty
Salátek "little gem" s francouzkým medovým dresinkem

Malé růžičky římského salátu (Little gem) natrháme na menší kousky.
Do misky si připravíme olivový olej, lžíci dijonské hořčice, špetku pepřového koření, lžičku balsamica, podle chuti sladkou sojovou omáčku a panáka smetany.
Vše důkladně promícháme. Do připraveného dresinku naházíme lístky salátu a...
———
Černé vejce

Sehnal jsem recept na takzvaná černá vejce. Zatím bohužel nemohu říci, jaká jsou. Holt něco neuspěcháš.
Budeme potřebovat:
2 poháry velmi silného černého čaje
1/3 poháru soli
2 poháry popela jehličnatého stromu
1 pohár citrónové šťávy
trocha...
———
Hruškový salát s modrým sýrem a ořechy

Sturoviny na 2 porce:
2 velké sladké hrušky (mohou být i kompotované)
hrst nahrubo sekaných ořechů (vlašské, lískové, co kdo má rád)
80 g kvalitního modrého sýru (já jsem použila Blue d´Auvergne)
salát (použijte takový, jaký máte rádi)
Zálivka:
2 lžičky medu
2 lžičky dijonské...
———
———
Salát jako podložka

To, co dává salátu chuť nebo určuje bližší specifikaci, o jaký salát se jedná, je dle mého názoru dresink, zálivka nebo sýr, kterým ho zasypeme. Pojďme si narovinu přiznat, že z toho zelenýho okolo moc kombinací nevymyslíme. Saláty jako takové nepovažuji díky své lásce k masu jako plnohodnotné...
———