Saláty

Salátek "little gem" s francouzkým medovým dresinkem

Salátek "little gem" s francouzkým medovým dresinkem
Malé růžičky římského salátu (Little gem) natrháme na menší kousky. Do misky si připravíme olivový olej, lžíci dijonské hořčice, špetku pepřového koření, lžičku balsamica, podle chuti sladkou sojovou omáčku a panáka smetany. Vše důkladně promícháme. Do připraveného dresinku naházíme lístky salátu a...

Černé vejce

Černé vejce
Sehnal jsem recept na takzvaná černá vejce. Zatím bohužel nemohu říci, jaká jsou. Holt něco neuspěcháš. Budeme potřebovat: 2 poháry velmi silného černého čaje 1/3 poháru soli 2 poháry popela jehličnatého stromu 1 pohár citrónové šťávy trocha...

Hruškový salát s modrým sýrem a ořechy

Hruškový salát s modrým sýrem a ořechy
Sturoviny na 2 porce: 2 velké sladké hrušky (mohou být i kompotované) hrst nahrubo sekaných ořechů (vlašské, lískové, co kdo má rád) 80 g kvalitního modrého sýru (já jsem použila Blue d´Auvergne) salát (použijte takový, jaký máte rádi) Zálivka: 2 lžičky medu 2 lžičky dijonské...

Rukolový salát

Rukolový salát
Rukola, černý sezam, dýňové semínko, plátky mandliček, balzamiko, sojová omáčka.

Salát jako podložka

Salát jako podložka
To, co dává salátu chuť nebo určuje bližší specifikaci, o jaký salát se jedná, je dle mého názoru dresink, zálivka nebo sýr, kterým ho zasypeme. Pojďme si narovinu přiznat, že z toho zelenýho okolo moc kombinací nevymyslíme. Saláty jako takové nepovažuji díky své lásce k masu jako plnohodnotné...