Polévky
Něco mezi phobo a bun cha
Již dlouho běhám po čínských/vietnamských restauracích, bistrech a tržnicích a bavím se chutěmi a způsoby úpravy, které tato zákoutí gastronomie skýtají. Mám ve svém okolí několik lidí, kteří poměrně intenzivně cestují a navštěvují turisticky netradiční destinace. Díky jejich referencím mám...
———
Zelňačka
Všichni znáte, netřeba představovat.
Zeptejte se babičky. Nejlepší zelňačka je z uzeného vývaru a protože se mi díky zvláštní schodě náhod jeden takovej válel na plotně, mohu přidat tehle recept i sem.
Suroviny:
uzený vývar
klobása
sterilované zelí
cibule
mletá...
———
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kdo nemá rád játrové knedlíčky, ať shoří v pele. Navíc konkrétně tuhle polévku vařila má milovaná máma a jak jistě víte, od maminky chutná nejlíp. Ještě jednou děkuju za fotky mami.
Suroviny:
vývar/nerad to říkam, ale kostka...
———
Kuřecí vývar
Kuřecí skelet vložíme spolu s očištěnou, ne však oloupanou cibulí (slupka dá polévce krásnou barvu), mrkví, celerem a petrželí (taktéž vcelku a očištěnými) do hrnce s vodou. Jako koření použijeme nové koření, kuličkový pepř, bobkový list a sůl. Vaříme táhlým varem asi 40 minut. Skelet s uvařeným...
———
Česnečka
Ahoj všem. Byl jsem osloven na našich facebookových stránkách Lenkou Hejlovou, abych zařadil do receptů také polévky. Zejména pak česnekovou a cibulovou. Tady je ta česneková.
Záleží na tom, kolik máte na přípravu času a sil. Je jasné, že vzbudíte-li se se strašnou kocovinou a chcete si...
———