Polévky

Něco mezi phobo a bun cha

Něco mezi phobo a bun cha
Již dlouho běhám po čínských/vietnamských restauracích, bistrech a tržnicích a bavím se chutěmi a způsoby úpravy, které tato zákoutí gastronomie skýtají. Mám ve svém okolí několik lidí, kteří poměrně intenzivně cestují a navštěvují turisticky netradiční destinace. Díky jejich referencím mám...

Zelňačka

Zelňačka
Všichni znáte, netřeba představovat. Zeptejte se babičky. Nejlepší zelňačka je z uzeného vývaru a protože se mi díky zvláštní schodě náhod jeden takovej válel na plotně, mohu přidat tehle recept i sem. Suroviny: uzený vývar klobása sterilované zelí cibule mletá...

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kdo nemá rád játrové knedlíčky, ať shoří v pele. Navíc konkrétně tuhle polévku vařila má milovaná máma a jak jistě víte, od maminky chutná nejlíp. Ještě jednou děkuju za fotky mami.   Suroviny: vývar/nerad to říkam, ale kostka...

Kuřecí vývar

Kuřecí vývar
Kuřecí skelet vložíme spolu s očištěnou, ne však oloupanou cibulí (slupka dá polévce krásnou barvu), mrkví, celerem a petrželí (taktéž vcelku a očištěnými) do hrnce s vodou. Jako koření použijeme nové koření, kuličkový pepř, bobkový list a sůl. Vaříme táhlým varem asi 40 minut. Skelet s uvařeným...

Česnečka

Česnečka
Ahoj všem. Byl jsem osloven na našich facebookových stránkách Lenkou Hejlovou, abych zařadil do receptů také polévky. Zejména pak česnekovou a cibulovou. Tady je ta česneková. Záleží na tom, kolik máte na přípravu času a sil. Je jasné, že vzbudíte-li se se strašnou kocovinou a chcete si...