Nebe na talíři
Foie gras

Rozpustilá návštěva Francie s příchutí rozmarýnu, mořské soli a samozřejmě jatýrek z extra vycvičených husí... I když o cvičení těchto opeřenců by se dalo s úspěchem pochybovat. Pokud chcete udělat dojem a zaujmout pestrostí chutí Vašeho pokrmu, pak vřele doporučuji právě tento recept. Foie gras...
———
Chobotničky s bagetkou
Chobotničky, chobotničky, chobotničky... Kdo je nemá rád. Dát si tenhle exotický pokrm v restauraci vychází poměrně draho a v české kuchyni stojí nejeden rozpačitý kuchař lámající si hlavu s tím, jak ty potvory chapadlatý připravit. Pojďme se na to podívat. Malé doporučení: v tržnici SAPA v Praze,...
———
Hovězí roláda s vanilkovou kaší a badyánovou omáčkou

Protože je zrovna dneska neděle, a protože je tohle papání opravdu sváteční, přidáváme recept na vanilkovou bramborovou kaši, badyánovou omáčku a hovězí roládu. Pokud u Vás chuťové buňky zapracují tak jako u mě, už nikdy neuvaříte bramborovou kaši jinak.
Suroviny:
roláda
0,5 kg hovězího...
———
Prasárna, kterou jsem chtěl jíst s Krtkem

Taky máte někdy chuť mít na talíři úplně všechno, rvát si to do toho otvoru, který máte vpředu na hlavě tak, aby Vám to lezo těma dvěma otvory po stranách hlavy, a když to potom vyměšujete tím posledním otvorem z míst, kam slunce nesvítí, slyšícte plakat anděly? Tak tohle je jedno z těch jídel....
———
———
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Pojďme se shodnout na jednom faktu. Svíčkovou mám kurva nejlepší. Není to Anetina babička ani moje máma. Dokonce i Jirka Babica zůstává se svou sýrovo maršmelo-sojovkovou variantou pozadu. Ještě jednou pro ty pomalejší. Nejlepší svíčkovou dělá Tomáš. Kdo zkusil, mluví stejně, kdo ne skončí v...
———
Zase jedna variace na hovězí gulášek

Dávám to sem spíš jako inspiraci jak servírovat.. recept najdete tady.
———
Panenské medailonky v meruňkové marinádě

Zbožňuju panny. Vlastně ne... Panny jsou ty, jak je s tím spousty práce a pak skoro žádná sranda. Vlastně zbožňuju medailonky. Nemyslím tím přívěsek na krčku babiččině, ale ty křehký kousky masa. Možná se ptáte, proč takhle hrubý, vulgární a naprosto nevkusný úvod. Inu jářku chci poukázat na...
———
Panenka s ovocem a čokoládovou redukcí

To je zase jednou úchylárnička, že? Rozhodně doporučuji vyzkoušet..
Suroviny:
150 g vepřové panenky
Tohle koření (ví bůh jak se to jmenuje)
tabulka hořké čokolády
90 g másla
špetka zázvoru
sojová omáčka
2 pomeranče
hroznové víno
Postup:
Panenku obalíme v tom tajemném koření a ze všech stran jí...
———
Panenka na česneku se špenátovým dortíkem

Zajímavej obídek.
Recept na paneku najdete tady a na mafiny tady.